Tannregulering 1440

Tannregulering

Vi behandler barn, ungdom og voksne som har behov og ønske om kjeveortopedisk behandling.

Tannregulering ved Halden Tannhelsesenter

Vi behandler barn, ungdom og voksne som har behov og ønske om kjeveortopedisk behandling (tannregulering). Vi legger vekt på at du som pasient skal få god informasjon før og under behandlingen. Det benyttes moderne behandlingsteknikker og vi har fokus på at behandlingen skal være effektiv med så lite smerter som mulig. Vi ønsker at du skal bli fornøyd med ditt smil og oppnå en god tyggefunksjon.

Vanligvis har pasienter rådført seg med sin allmennpraktiserende tannlege og ved behov gis en henvisning til reguleringstannlege. Dette kan medføre at du får dekket noe av kostnadene ved tannregulering (Helfo-stønad).

Første besøk

Ved det første besøket vil du treffe kjeveortoped Anders Skaare som undersøker og informerer om bitt og tannstilling.

Vi finner den type tannregulering som passer for deg; For eksempel brackets/klosser i metall eller porselen på forsiden av tennene, clear aligners, avtagbar plate/gom eller «usynlig tannregulering» (reguleringsklosser som er festet på baksiden av dine tenner).

Egenandel for første undersøkelse hos oss koster 1550 kr (Pasient under 20 år og har med henvisning på Helfo-skjema fra allmennpraktiserende tannlege) eller 2200 kr (Pasient over 20 år, ingen Helfo-refusjon). Prisen inkluderer et oversiktsrøntgenbilde av tenner og kjever, digitale avtrykk og foto av tenner, samt kjeveortopedisk behandlingsplan.

Ofte stilte spørsmål

Tannregulering renhold 4

Får man refusjon for tannregulering?

Barn og ungdom får trygderefusjon ut ifra bittanomaliens alvorlighetsgrad (40%, 75% eller 100%). Dersom søsken skulle på kjeveortopedisk behandling øker refusjonstaksten noe (fra 40-60%, fra 75-90%). Refusjon for kjeveortopedisk behandling blir beregnet av Helse og Omsorgsdepartementets takster. Både den private og den offentlige sektor ligger noe over disse takstene.

Online shopping, digital banking, E-commerce concept. Woman hand using mobile smart phone, tablet payments and holding credit card online shopping with laptop computer on table

Hvordan betaler man?

Tannbehandling betales per gang. Du kan betale kontant eller med Bankaxept. Vi har også løsning for kredittkort og Vipps via betalingsløsning fra Front Payment. Ved behov kan det lages nedbetalingsordning for kjeveortopedisk behandling.

retainer

Reguleringsskinner / Clear Aligners

Reguleringsskinner er en ny måte å rette tennene uten klosser og streng ved hjelp av en rekke nesten usynlige skinner i gjennomsiktig plast. Ved hjelp av 3D-teknologi blir det fremstilt en rekke skinner som flytter litt og litt på tennene frem til ønsket posisjon. Skinne brukes 22 timer per døgn, man tar dem av når man spiser eller pusser tennene. Man bytter skinnene hver 7.dag og møter til kontroll hos tannlegen/kjeveortopeden ca. hver 4.-8.uke. Behandlingstiden varierer etter hvor stor bittfeilen er, men de fleste behandlingene er ferdig i løpet av et år. Sluttresultatet vil sikres ved å lime en tynn streng (retainer) på tennenes bakside

Kontakt oss for mer informasjon